Pečeni quark z borovnicami

Sestavine:
- 250 g quarka
- 1 jajce (vel. L)
- 40 g moke
- 1 zvrhana jž pudinga v prahu (okus kokos, lahko tudi vanilija)
- 1/2 čž pecilnega praška (1,5 g)
- 30 g sladkorja (lahko tudi več)
- 5 g vaniljevega sladkorja
- 1 polna jž medu
- skodelica svežih borovnic (2 dl)
+ maslo in sladkor v prahu za pekač ali papir za peko


Količine sestavin zadoščajo za mali pekač premera 18 cm.
Nasvet: Če želite višje pecivo in uporabite npr. pekač za torte premera 18 - 20 cm, lahko količine podvojite.




Postopek:
1. Moko, puding, pecilni prašek, sladkor ter vanilin sladkor premešamo.
2. Jajce dobro stepemo z električnim mešalnikom do gostejše penaste teksture.
3. Dodamo quark in med. Premešamo.
4. Sedaj dodamo še mešanico suhih sestavin. Mešamo, dokler ne dobimo fine enakomerne zmesi brez grudic. Električni mešalnik ne rabimo več.
5. Dodamo še borovnice (večje lahko prerežemo) ter vse skupaj premešamo z lopatico.
6. Pekač namastimo ter potresemo s sladkorjem v prahu. Vanj vlijemo zmes za pecivo in pečemo na spodnji rešetki v segreti pečici na 180°C 30 - 35 min.
Opomba: Pri višjem pecivu čas peke podaljšamo za 5 - 10 min.
7. Pecivo malce ohladimo, nato postrežemo.


Pa prijetno sladkanje! ;)

Komentarji