Piščančja jetrca s šampinjoni

Sestavine:
- 500 g piščančjih jetrc
- 200 g šampinjonov
- 2-3 stroka česna
- šopek svežega peteršilja
- sol
- poper
- olivno olje



Postopek:
1. Jetrca narežemo na srednje debele rezine, šampinjone na tanjše lističe, česen pa na čisto tanke lističe ali pa ga na drobno nasekljamo.
2. V ponvi na močnejšem ognju segrejemo cca. 0,3 - 0,5 dl olivnega olja. Vanj stresemo narezana jetrca ter jih začnemo pražiti. Občasno premešamo, da se jetrca enakomerno popečejo.
3. Ko dobijo rahlo zlato popečeno barvo, dodamo še narezane šampinjone. Premešamo ter pražimo cca. 1 min, nato dodamo česen. Premešamo ter pražimo vse skupaj dokler gobe ne dobijo zlatorjave barve.
4. Na koncu še solimo, popramo po okusu ter potresemo z nasekljanim peteršiljem. Premešamo. Odstavimo.
Nasvet: Ko pražimo jetrca, je pomembno, da olje v ponvi dovolj (ravno prav) segrejemo. Če olje ne bo dovolj segreto, se bodo jetrca začela dušiti, tega pa vsekakor v tem primeru ne želimo. Jetrca morajo biti navzven zlatorjavo popečena, znotraj pa morajo ostati mehka. Prav zato jih solimo šele na koncu.
5. Jaz jih najraje postrežem s pire krompirjem in skledo mešane solate.

Pa dober tek! :)



Komentarji