Krhke mandljeve ploščice

Sestavine:
- 190 g moke
- 112 g hladnega masla
- 1 jž rjavega sladkorja
- ščep soli
- 3,5 - 4 jž mrzle vode
- 2 beljaka (sobne temp., jajce vel.M) + 2 jž sladkorja
- 1 jž medu
- 1 čž limoninega soka
- 130 g (praženih) mandljevih lističev
- 50 g temne čokolade, 25 g kokosovega masla





Postopek:
1. V posodo presejemo moko, primešamo sladkor ter dodamo na kocke ali rezine narezano maslo. S prsti ali vilico na hitro nadrobimo testo, da dobimo krušnim drobtinam podobno teksturo.
2. Dodamo sol ter vodo. Postopek ponovimo, testo na hitro nadrobimo skupaj, nato pa še zgnetemo.
Nasvet: Testo zgnetemo s hladnimi rokami ter ga ne gnetemo predolgo, da ne bo zbito. Le toliko, da bomo lahko oblikovali hlebček. 
3. Testo zavijemo v prozorno folijo za živila ter postavimo v hladilnik za 1 h.
4. Ohlajeno testo razvaljamo v 4-kotnik med dvema plastema papirja za peko.
5. Odrežemo odvečni papir za peko, robove okrog testa pustimo malce daljše. Testo skupaj s papirjem za peko položimo na pekač.
6. Pečemo 10 min na 175°C.
7. Ta čas stepemo 2 beljaka. Ko se začneta peniti, začnemo postopoma dodajati sladkor ter stepemo do konca v čvrst sijoč sneg.
8. Z lopatico primešamo med, limonin sok ter (pražene) mandljeve lističe.
9. Zmes enakomerno razporedimo po testu. Vrnemo v pečico, temp. zmanjšamo na 150°C in pečemo še 20 min.
10. Pečico ugasnemo, vrata pa pustimo priprta (do 2/3). Tako naj se naše ploščice ohladijo.
11. Ploščice narežemo na trikotnike. Po želji jih prelijemo ali potopimo v nad paro raztopljeno čokolado s kokosovim maslom.

Pa prijetno sladkanje! :)

Komentarji