Sestavine:
-
6 jakobovih pokrovač (kapesant)
- 40 g
masla
- 0,6 dl
oljčnega olja
- 1-2
stroka česna
- 1 jž
sveže stisnjenega soka limone
- 1 čž
naribane limonine lupinice
- 2 čž
timijana
- 2 jž
nasekljanega peteršilja
- 20 g
krušnih drobtin
- 2
ščepa soli
- ščepc
popra (ni obvezno, po okusu)
- 80 g
naribanega parmezana ali pekorina
- za
prilogo potrebujemo še rukolo in češnjev paradižnik (cca. 12
kom), oljčno olje
Postopek:
1. Na maslo
maslo stresemo drobno sesekljan česen, dodamo timijan, peteršilj, sok
in limonino lupinico, sol, poper in oljčno olje. Vse skupaj
dobro pretlačimo z vilico oz. premešamo. Na koncu
primešamo še krušne drobtine.
2.
Capesante speremo pod mrzlo vodo zaradi morebitnega peska. Na vsako
damo po cca. 2-3 zvrhane čž nadeva.
3. Po
vrhu posujemo še z naribanim parmezanom ali pekorinom.
4.
Školjke položimo na velik pekač, ki ga lahko obložimo s papirjem
za peko, in pečemo v segreti pečici na 190°C - 200°C, 13 min.
5. Ta
čas v ponvi segrejemo cca. 2 jž oljčnega olja in popečemo
češnjeve paradižnike.
6.
Gratinirane capesante postrežemo na posteljici iz rukole s popečenimi
češnjevimi paradižniki. Zraven ponudimo še popečen kruh.
Pa dober tek! :)
Komentarji
Objava komentarja