Gratinirane pokrovače


Sestavine:

- 6 jakobovih pokrovač (kapesant)

- 40 g masla

- 0,6 dl oljčnega olja

- 1-2 stroka česna

- 1 jž sveže stisnjenega soka limone

- 1 čž naribane limonine lupinice

- 2 čž timijana

- 2 jž nasekljanega peteršilja

- 20 g krušnih drobtin

- 2 ščepa soli

- ščepc popra (ni obvezno, po okusu)

- 80 g naribanega parmezana ali pekorina

- za prilogo potrebujemo še rukolo in češnjev paradižnik (cca. 12 kom), oljčno olje



Postopek:
1. Na maslo maslo stresemo drobno sesekljan česen, dodamo timijan, peteršilj, sok in limonino lupinico, sol, poper in oljčno olje. Vse skupaj dobro pretlačimo z vilico oz. premešamo. Na koncu primešamo še krušne drobtine.
2. Capesante speremo pod mrzlo vodo zaradi morebitnega peska. Na vsako damo po cca. 2-3 zvrhane čž nadeva.
3. Po vrhu posujemo še z naribanim parmezanom ali pekorinom.
4. Školjke položimo na velik pekač, ki ga lahko obložimo s papirjem za peko, in pečemo v segreti pečici na 190°C - 200°C, 13 min.
5. Ta čas v ponvi segrejemo cca. 2 jž oljčnega olja in popečemo češnjeve paradižnike.
6. Gratinirane capesante postrežemo na posteljici iz rukole s popečenimi češnjevimi paradižniki. Zraven ponudimo še popečen kruh.

Pa dober tek! :)

Komentarji