Mileram pita z gozdnimi sadeži

Sestavine:
Testo:
- 100 g moke (tip 500)
- 1/2 čž pecilnega praška
- 50 g masla
- 1 jž sladkorja v prahu
- 1 rumenjak (L)
- 1 - 2 jž kisle smetane
+ maslo, moka za pekač


Nadev:
- 250 ml mleka
- 90 g sladkorja
- 1 vrečka pudinga v prahu (okus bourbon vanilija, vanilija)
- 400 g Mileram kisle smetane
- skodelica (zamrznjenih) gozdnih sadežev


Količina sestavin zadošča za pekač premera 24 cm.



Postopek:
1. Moko, pecilni prašek in sladkor v prahu premešamo. Dodamo narezano maslo, rumenjak in kislo smetano. Z električnim mešalnikom zmešamo sestavine v testo, ga oblikujemo v kepo in postavimo v hladilnik za 30 min.
2. V kozico vlijemo 1/2 mleka in dodamo sladkor. Postavimo na zmerni ogenj. Preostalo polovico mleka dobro premešamo s pudingom, da dobimo zmes brez grudic, in vlijemo v kozico. Z metlico neprestano mešamo, dokler se puding ne zgosti, cca. 1 min. Odstavimo.
3. V še vroč puding enakomerno vmešamo Mileram.
4. Pekač namastimo in potresemo z moko, rob pekača pa obložimo s papirjem za peko. Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog velikosti premera samega pekača in ga preložimo na pekač. Enakomerno ga pritisnemo po dnu pekača.
5. Čez testo vlijemo Mileram kremo in jo enakomerno pogladimo. Na kremo pa razporedimo gozdne sadeže.
6. Pečemo v segreti pečici na 170°C 30 min.


Kuharski namigi:
- V Mileram kremo lahko dodamo tudi quark skuto. Torej 1 lonček quark skute od 250 g in 150 g Mileram smetane.
- Če uporabimo katerikoli večji pekač, prilagodimo količine sestavin. Npr. Za pekač premera 26 cm, lahko dodamo za 1/2 več sestavin, za še večjega pa sestavine podvojimo, ipd.
- Če želimo višjo pito oz. že kar torto, v pekaču istega premera, lahko podvojimo količine nadeva in bo le ta višji.
- Če želimo malce eksperimentirati z okusom kreme, lahko namesto pudinga z okusom vanilije uporabimo tistega z okusom kokosa, tudi preverjeno dobro.


Pa prijetno sladkanje!

Komentarji