Zle(j)vanka s skuto in sadjem

Sestavine:
- 2 jajci (vel. L)
- 500 ml mleka
- 50 ml (oljčnega) olja
- 300 g gladke moke
- 2 jž sladkorja v prahu (lahko tudi več, po okusu)
- ščep soli
- 400 g skute
- 1 jajce (L)
- 3 jž sladkorja
- poljubno sadje: borovnice, jagode, maline, ... (v rumu) namočene zlate rozine, ...
+ maslo in sladkor v prahu za pekač
+ vanilin sladkor ali sladkor v prahu za posip




Postopek:
1. Jajci zmešamo z mlekom in oljem. Dodamo še moko, sladkor in sol. Vse skupaj z metlico premešamo v enotno zmes brez grudic.
2. Jajčno zmes vlijemo v z maslom pomaščen ter s sladkorjem v prahu potresen pekač.
3. Zmešamo skuto, jajce in sladkor. Skutino zmes s pomočjo žlice sem ter tja polagamo na jajčno zmes v pekaču.
4. Po vrhu dodamo izbrano sadje.
5. Pečemo v segreti pečici na 180°C, na spodnji rešetki, cca. 40 min. Odvisno od pečice.  


Pa dober tek! :)

Komentarji