Hrustljave princeske s cream cheese frostingom in jagodami

Sestavine (za 15 princesk):


Krhko testo:
- 110 g masla
- 110 g sladkorja
- 120 g moke (tip 500)
- 1 - 2 čž jedilne barve (rdeča)


Paljeno testo:
- 120 g masla
- 160 g mleka
- 130 ml vode
- 1 čž soli
- 1 čž sladkorja
- 160 g moke (tip 500)
- 4 večja jajca (L) ali 5 majhnih (S)


Nadev - Cream Cheese Frosting:
- 113 g masla, sobne temp.
- 226 g kremnega sira (npr. Philadelphia, Frischse Spar, ...)
- 1 čž vaniljeve arome oz. ekstrakta
- 1 jž sveže iztisnjenega soka limone (po okusu)
- 1/4 čž soli
- 380 g sladkorja v prahu
- 2 zavitka Kremfixa (2 x 10 g)
+ jagode



Postopek:
1. Krhko testo:
1. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor.
2. Dodamo presejano moko. S kuhinjsko lopatico enakomerno mešamo skoraj do konca, do večjim grudicam podobni teksturi.
3. Nato dodamo jedilno bravo in enakomerno zmešamo do konca. Dobimo kepo testa.
4. Testo zavijemo v prozorno folijo za živila ali čisto vrečko za živila, ga z rokami nežno potlačimo v obliko 4-kotnika (da ga bomo potem lažje razvaljali) in postavimo v hladilnik za 1h.
5. Testo razvaljamo med 2 plastema papirja za peko, na 2 mm debeline. Izrežemo kroge cca. 7 - 7,5 cm.
6. Tako pripravljeno testo kar s papirjem za peko vred postavimo v zamrzovalnik za 30 min.

2. Paljeno testo:
1. V lonec vlijemo mleko in vodo, dodamo maslo, sladkor ter sol. Zavremo. Odstavimo.
2. V lonec stresemo presejano moko in z leseno kuhalnico zamesimo paljeno testo (6-7 min); dobimo gladko, enakomerno kepo testa brez grudic.
3. Testo prestavimo v čisto posodo in pustimo, da se malce ohladi.
4. Jajca razžvrkljamo.
5. Testo z električnim mešalnikom (z nastavkom za testo) malce premešamo ('razdrobimo'), nato pa med mešanjem postopoma dodajamo jajca. Mešamo do enakomerne sijoče teksture testa.
6. Vrečko za dekoriranje z ozkim nastavkom napolnimo s testom.
7. Na pekač, obložen s papirjem za peko, iztiskamo kroge cca. 3,5 cm premera. Naredimo zajetne kupčke (poljubčke). Med kupčki testa naj bo kar dosti prostora (!), saj se bodo med peko napihnili.
8. Na vrh vsakega na sredino položimo kroge zamrznjenega krhkega testa in samo nežno pritisnemo, da ga poravnamo.
9. Pečemo v segreti pečici na 170 - 175°C cca. 20 min; odvisno od pečice.
10. Hrustljave princeske ohladimo na mreži za hlajenje peciva.

3. Cream cheese frosting:
1. Maslo in kremni sir kremasto stepemo z električnim mešalnikom.
2. Primešamo še vanilijevo aromo in sol.
3. Postopoma dodajamo še sladkor v prahu, stepemo.
4. Sedaj primešamo še kremfix in limonin sok.
6. Nadev postavimo v hladilnik za vsaj 1 h, da se ohladi in malce strdi.
7. Hrustljavim princeskam z nazobčanim nožem odrežemo kapice/pokrovčke, jih nadevamo in obložimo še z narezanimi jagodami.

Klik tudi na Instagram profil @gourmantica !



Pa prijetno sladkanje! :)








Komentarji