Listnati krofki s pisanim frostingom

Sestavine
- listnato testo, 500 g
- 100 g kremnega sira
- 120 g sladkorja v prahu
- 0,3 dl stopljenega masla
- 0,2 dl mleka
- jedilna barva (rdeča, modra)
- maline, borovnice
- pisane sladkorne mrvice
- olje za cvrtje



Postopek:
1. Listnato testo razvaljamo na cca 0,7 cm debeline. Z modelom za piškote ali kozarcem, cca. 7 - 8 cm premera, izrežemo kroge, na sredini pa izrežemo še manjše kroge, da dobimo obliko ameriških krofov.
2. Krofke na hitro z obeh strani zlato ocvremo. Ocvrte krofke odložimo na papirnate brisačke.
3. Z električnim mešalnikom kremasto stepemo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo še stopljeno maslo in mleko. Stepemo do konca v kremasto zmes.
4. Kremni sirov frosting razdelimo v 2 posodi. V prvo dodamo približno 3 - 4 kapljice rdeče barve in enakomerno premešamo. V drugo pa dodamo modro barvo.
5. Vrečko z ozkim nastavkom za okraševanje tort napolnimo s frostingom in poljubno okrasimo krofke. Dodamo še sadje in pisane sladkorne mrvice.

Kuharski namig:
Priporočam, da uporabite tisto zamrznjeno listnato testo, ki ga moramo razvaljati. Listnato testo, ki je že razvaljano na papirju za peko, je v tem primeru malce pretenko in se zna zgoditi, da tako testo postane s cvrtjem kaj hitro premastno.

Pa prijetno sladkanje! :)




Komentarji