Ocvrte banane

Sestavine:
- 1 jajce (vel. L)
- 100 ml mleka
- 50 g gladke moke, 30 g ostre moke
- 1 poravnana čž pecilnega praška
- za konico noža soda bikarbone
- ščep soli
- 1 čž sladkorja
- 1 čž vanilijevega sladkorja
- 1 čž ruma (ni obvezno)
- 2 banani
- med, pisane sladkorne mrvice
-  olje za cvrtje




Postopek:
1. Z metlico vmešamo rumenjak in mleko. Dodamo moko s pecilnim praškom in soda bikarbono, sol , sladkor, vanilin sladkor, rum (če ga uporabimo). Premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic.
2. Beljak stepemo s ščepom sladkorja v čvrst sneg.
3. Sneg s pomočjo lopatice nežno primešamo v zmes z moko.
4. Banane narežemo na cca. 2 - 2,5 cm kolesca ter vsakega potopimo v testo. Banane nekajkrat nežno obrnemo, da se jih testo dobro oprime.
5. Banane zajemamo s pomočjo jušne žlice, jih nežno spuščamo v segreto olje in jih ocvremo do zlate barve.
6. Ocvrte banane polijemo z medom in posujemo s pisanimi sladkornimi mrvicami.

Pa prijetno sladkanje! :)

Komentarji