Clafoutis z jagodami in čokolado

Sestavine:
- 2 jajci
- 55 g moke
- 40 g sladkorja
- 10 g vaniljevega sladkorja
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 75 ml mleka
- ščepc soli
- sveže jagode
- temna čokolada
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip


Sestavine ustrezajo pekaču 18 cm ali 28 x 11 cm. Za večje pekače količine prilagodimo.




Postopek:
1. Jajci stepemo s sladkorjem (sladkor + vanillin sladkor).
2. Dodamo mleko, smetano in ščepc soli. Premešamo.
3. Dodamo še presejano moko. Zmešamo v enotno zmes brez grudic.
4. Pekač namastimo in potresemo z moko.
5. Vlijemo cca. 1/3, 2/5 zmesi in pečemo v segreti pečici na 190°C 5 min.
6. Vroč pekač previdno vzamemo iz pečice in na testo položimo narezane jagode in na majhne kockice nasekljano čokolado.
7. Vlijemo še preostalo zmes in pečemo še 20 - 25 min.
8. Clafoutis je božanski postrežen tako vroč (je bolj kremast; lahko tudi ob kepici izbranega sladoleda) kot tudi ohlajen.


Pokukaj tudi na Instagram profil @gourmantica za še več idej za vsakdanje jedi!

Pa prijetno sladkanje! :)

Komentarji