Mediteranska rolada

Sestavine:
Biskvit:
- 4 jajca
- 110 g moke (tip 500)
- 1/2 zavitka pecilnega praška (6 g)
- 4 jž mrzle vode
- 1 zvrhana jž sladkorja
- 1 čž soli


Nadev:
- 30 g rdeče čebule
- 110 g rumene  in 110 g rdeče paprika
- 150 g paradižnika
- 150 g kumara
- 50 - 60 g oliv
- 2 jž peteršilja
- 3-4 čž limonovega soka
- 3-4 čž oljčnega olja
- sol, poper po okusu; ni obvezno
- 400 g kremnega sira
- 120 g slanega sira


Količina sestavin ustreza pekaču 30 x 27 cm.




Postopek:
1. Jajca ločimo. Beljakom dodamo mrzlo vodo in jih stepemo. Ko dobijo puhasto strukturo, postopoma dodamo še sladkor in stepemo do konca v čvrst sijoč sneg.
2. Rumenjake svetlo rumeno stepemo. Z električnim mešalnikom, na najnižji hitrosti, beljakom postopoma primešamo rumenjake.
3. Postopoma (po tretjinah) primešamo še moko, ki smo ji dodali pecilni prašek in sol.
4. Zmes vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pogladimo in pečemo na 160°C 15 min.
5. Pečen biskvit pustimo pol minute v pekaču, nato ga zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo tako, da bo stran s papirjem za peko zgoraj. Papi previdno odstranimo in biskvit s krpo vred zavijemo v rolado. pustimo, da se ohladi.
Kuharski nasvet: Da bomo papir za peko lažje odstranili, si lahko pomagamo z vlažno krpo, s katero nekajkrat rahlo potegnemo/obrišemo čez papir za peko, ki se drži biskvita.
6. Čebulo, papriki in oljke na drobno narežemo, na majhne kockice. Paradižniku in kumari odstranimo del s semeni in nato narežemo na enake koščke.
7. Kremni in slain sir skupaj kremasto stepemo z električnim mešalnikom. Primešamo še limonov sok, oljčno olje in peteršilj.
8. Primešamo narezano zelenjavo. Začinimo po okusu, če je potrebno.
9. Biskvit odvijemo in ga enakomerno premažemo z nadevom. Nadevanega zvijemo v rolado in dobro ohladimo.


Pokukaj še na Instagram profil @gourmantica za še več idej za okusne jedi!

Pa dober tek! :)

Komentarji