Browniji s kremnim sirom

Sestavine: 
- 450 g temne čokolade 
- 240 g masla
- 180 g (rjavega) sladkorja  
- 1,5 čž vanilijeve arome, lako dodate tudi rumovo aromo ali rum
- 1/2 čž instant kave
- 3 jajca
- 120 g moke (tip 500)
- 1/2 čž soli
- 1/2 čž soda bikarbone
- 225 g kremnega sira
- 25 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 15 g moke (tip 500)  

Količina sestavin ustreza pekaču 32 x 23 cm.  

 Slastni browniji z malinovim prelivom.

Postopek:
1. V kozico damo maslo in natrgano čokolado. Med rahlim občasnim mešanjem ju raztopimo na slabem do zmernem ognju. Odstavimo. Dodamo še vanilijevo aromo ali rum in kavo ter premešamo. Stopljeno čokolado pustimo nekaj minut, da se 'ohladi' do toplega.

2. V toplo čokolado vmešamo sladkor. Nato počakamo, da se še malo ohladi in nato dobro vmešamo še jajca.  

3. Posebej zmešamo moko, sol in soda bikarbono. Mešanico dodamo k čokoladni zmesi. S pomočjo kuhinjske metlice zmes za brownije dobro premešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic. 

4. Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu. Dodamo še jajci ter še enkrat dobro premešamo. Na koncu vmešamo še moko. 

5. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo čokoladno zmes za brownije in jo s pomočjo kuhinjske lopatice enakomerno poravnamo. Opomba: nekaj jž čokoladne zmesi si prišparamo za pozneje, ker jo bomo rabili za po vrhu.

6. Čez čokoladno zmes vlijemo zmes iz kremnega sira ter jo samo na hitro poravnamo. 

7. Čez zmes iz kremnega sira sem ter tja položimo še nekaj žlic čokoladne zmesi, ki smo si jo prišparali. Sedaj vzamemo nož ali nabodalo za ražnjiče in poljubno vijugamo, da ustvarimo rahlo marmorirani vzorec. 

8. Pekač potisnemo v pečico segreto na 175°C za 25 - 30 min. Brownije dobro ohladimo, preden jih narežemo. Najbolje, da so nekaj ur, ali še bolje čez noč, v hladilniku. Tako bodo bolj sočni, ali kako že v Ameriki rečejo... "fudgy" ali "chewy". 

Kuharski namig:
Jaz jih naravnost obožujem z malinovim prelivom. Nekako se mi ta rahla kislost malin perfektno ujema s sladkimi sočnimi browniji. 
Za malinov preliv potrebujete: skodelico zamrznjenih malin, 1-2 jž sladkorja ter malo (cca. 0,3 dl vode). Vse skupaj zavremo v kozici in kuhamo nekaj minut, nato spasiramo s paličnim mešalnikom ter vrnemo še za minutko na ogenj. Po okusu dolijemo malo vode, če je potrebno.

Za še več slastnih idej za vsakdanje jedi spremljaj tudi Instagram story na profilu @gourmantica !

Pa dober tek! :)

Komentarji