Šmorn s sladkimi nektarinami, cimetom in praženimi mandlji

Sestavine: 
- 150 g gladke moke (tip 500)
- 3 jajca
- 1 dl mleka
- cca. 1/2 čž soli 
- 3 zrele nektarine
- 1-2 jž stisnjenega soka limone
- rjavi sladkor
- cimet
- mandljevi lističi
- maslo
- oljčno olje ali kokosovo maslo; v kolikor bomo šmorn pekli samo na maslu, ju izpustimo


Postopek:  
1.  Naredimo zmes za šmorn - http://www.gourmantica.si/2019/09/smorn-z-borovnicami-cimetom-in-kislo.html
2. Suho ponev segrejemo na zmernem do močnem ognju. Dodamo mandljeve lističe in počakamo, da zadišijo. Ponev malo pretresemo in lističe z vseh strani popražimo. Vroče pražene lističe prestavimo na krožnik.
3. V ponvi na zmernem ognju segrejemo 1 - 2 jž masla in dodamo na krhlje narezane nektarine. Potresemo jih z 2 jž rjavega sladkorja (odvisno od sladkosti samih nektarin). Dodamo še nekaj ščepcev cimeta in limonin sok. 
4. Ponev občasno pretresemo in počakamo, da se nektarine rahlo skaramelizirajo. Nato dolijemo 1 dl vode, premešamo in počakamo, da se omaka zgosti. Če je potrebno, dolijemo nekaj več vode. Moramo dobiti fino gosto sladko omako, ki bo obogatila naš šmorn. 
5. Pripravljene sočne sladke nektarine damo na stran in začnemo peči šmorn. Postopek in namige si spet pogledamo na povezavi http://www.gourmantica.si/2019/09/smorn-z-borovnicami-cimetom-in-kislo.html .
6. Ko šmorn dokončno razkosamo, mu dodamo nekaj velikih žlic nektarin v sladki omaki ter premešamo.
7. Vroč šmorn postrežemo, ga prelijemo še z nekaj nektarinami, posujemo s praženimi mandljevi lističi in po želji dodamo še kepico izbranega sladoleda.

Za slastne ideje vsakdanjih jedi spremljaj tudi Instagram profil @gourmantica !

Pa dober tek! :)

Komentarji