Zavitek s slivami in maskarponejem

Sestavine; za 2 zavitka: 
- 6 listov vlečenega testa ali domače vlečeno testo
- 100 g masla
- 3-4 jž mleka
- 350 g sliv
- 400 g sira maskarpone 
- 1 jajce
- 2 poravnani jž pšeničnega zdroba 
- 2 jž rjavega sladkorja
- 15 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja (10 g)
- 1 čž bio limonine lupinice 


Postopek: 
1. Slive izkoščičimo, razpolovimo. Če so večje, jih narežemo na 4 dele. Dodamo 2 žlici rjavega sladkorja in premešamo.

2. Jajce stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.

3. Maskarpone kremasto zmešamo in nato primešamo sladko stepeno jajce, pšenični zdrob in limonino lupinico.

4. Pripravimo vlečeno testo. Prvi list premažemo z raztopljenim maslom, pomešanim z nekaj žlic mleka. Nanj položimo drugi list. Tretjega pa posebej premažemo čez polovico ter samo prepognemo po dolžini in z njim podaljšamo naše testo za štrudelj. Tako bomo dobili daljši trak iz dveh plasti testa.

5. Na prvo tretjino testa položimo polovico nadeva in polovico sliv. Zavijemo v štrudelj, stranska robova pa zavijemo navznoter. 

6. Ponovimo s preostalim testom in nadevom. 

7. Štrudlja položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo s preostalim maslom in mlekom in pečemo v pečici, segreti na 180°C - 200°C, 25-30 min.  

Za slastne ideje za vsakdanje jedi spremljaj tudi Story na Instagram profilu @gourmantica

Pa prijetno sladkanje! :)

Komentarji