Mošnjički s piščancem in gobami

Sestavine:


Palačinke:
- 170 g gladke moke (tip 500)
- 30 g pirine polnozrnate moke
- 1/5 čž pecilnega praška
- ščep do dva soli
- 1,5 dl mleka
- 3 dl vode
- 2 jajci (L)
- kokosovo maslo za peko


Nadev:
- 500 g piščančjega fileja brez kosti
- 250 g šampinjonov (ali drugih gob po izbiri)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- sol, poper, bio mešanica začimb (bio vegeta)
- malo suhe zelene, peteršilja, majarona, drobnjaka; po okusu
- oljčno olje
- smetana za kuhanje ali sladka smetana; katera vam je ljubša


Vsakemu gostu svojo slastno pentljico!

Postopek:
1. Iz naštetih sestavin zmešamo testo in spečemo lepe tanke palačinke.


2. Čebulo in česen sesekljamo. Piščančje meso narežemo na manjše kocke/koščke. Šampinjone narežemo na tanjše do srednje debele lističe. V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo meso, solimo, popramo, po okusu dodamo malo bio mešanice začimb in ga zlato popečemo. Nekaj minut pred koncem dodamo še gobe, premešamo in skupaj spečemo do konca. Meso in gobe prestavimo na krožnik.


3. V tej isti ponvi znova segrejemo nekaj olja, dodamo čebulo, jo rahlo posolimo in pražimo na majhnem do zmernem ognju toliko časa, da se popolnoma zmehča, do zlatorumene barve. Na koncu dodamo še česen, premešamo in na hitro skupaj popražimo, le toliko, da česen zadiši.


4. V ponev s čebulo vrnemo meso z gobami, premešamo, dodamo malo zelene, peteršilja, majarona, drobnjaka (po cca. 1/3-1/2 čž) in 1-1,5 dl smetane za kuhanje, ponev pokrijemo in na rahlem do zmernem ognju kuhamo še približno 5 minut.


5. Na sredino vsake palačinke položimo 2-3 žlice nadeva in jo zapremo v obliko mošnjička, ki ga zavežemo z izbrano vrvico (opomba pri vezanju: mošnjička ne smemo premočno zavezati, saj bomo v tem primeru pretrgali samo palačinko).
Predlog: Ob slastnih nadevanih palačinkah se prileže skleda izbrane solate.


Pa dober tek!

Komentarji