Gratinirani brstični ohrovt

Sestavine:
- 350 g brstičnega ohrovta
- 2 dl smetane za kuhanje
- 1 jajce (L)
- 35-40 g parmezana
- 1 jž krušnih drobtin
- malo dimljene mlete paprike
- malo suhe zelene
- sol
- poper
- muškatni orešček
- oljčno olje
- maslo (cca. 1 čž)




Postopek:
1. Brstičnemu ohrovtu odstranimo vrhnje slabe liste in ga operemo. Večje glavice prerežemo na pol, manjše pustimo cele. Stresemo v osoljeno hladno vodo, posodo pokrijemo in pustimo, da zavre. Takrat ogenj malo zmanjšamo in pustimo vreti 5 min. Odcedimo.


2. V ponvi segrejemo 2 jž oljčnega olja in na močnejšem ognju popražimo ohrovt, samo nekaj minut (3-4), da se ponekod zlatorjavo opeče. Popramo in dodamo še po ščepc do dva soli in muškatnega oreščka.


3. Pekač rahlo namastimo z 1 čž masla. Vanj stresemo ohrovt. Jajce in smetano dobro zmešamo, dodamo še približno 2 ščepa soli in z mešanico prelijemo brstični ohrovt.


4. Po vrhu potresemo nariban parmezan, krušne drobtine, sem ter tja nekaj ščepcev dimljene mlete paprika in suhe zelene.


5. Pečemo v pečici, segreti na 180°C 25-30 min, da se naredi lepa hrustljava skorjica.


Pa dober tek! :)

Komentarji