Ognjeni spaghettoni s kozicami

Sestavine:
- 250 g velikih/kraljevih kozic
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2-3 stroki česna
- 1 dl belega vina
- 2 dl vode
- 1/2 - 1 čž svežega rdečega pekočega feferona
- sol, poper
- oljčno olje
- 220 g spaghettonov
- parmezan


Kuharski namig:
- Če ste ljubitelji bolj pekočih jedi, lahko dodate več pekočega feferona, po okusu. Uporabite lahko tudi suhi čili ali čilijeve kosmiče.
- Če uporabite drugo vrsto testenin, upoštevajte morebiten drugačen čas kuhanja na embalaži. Računajte, da jih 2 minuti pred koncem preložimo v ponev z ostalimi sestavinami.


Vroče kot ljubezen!


Postopek:
1. Kraljeve kozice na hrbtni strani zarežemo in očistimo drobovje, če je treba. Češnjeve paradižnike razpolovimo, če so večji, manjše pa pustimo cele. Česen na drobno sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga prav tako na drobno sesekljamo.


2. V globji ponvi segrejemo 4 jž oljčnega olja. Dodamo česen in feferon in ju na zmernem ognju na hitro popražimo, samo nekaj sekund, le toliko, da zadiši.


3. Dodamo 200 g (!, 100 g jih pustimo, ker jih bomo popekli) češnjevih paradižnikov, solimo in rahlo pražimo nekaj minut, da se paradižniki zmehčajo.


4. Dodamo vino in pokuhamo nekaj minut, nato dolijemo vodo. Ogenj povečami in kuhamo 7-10 minut. Med kuhanjem pokusimo in solimo ter popramo po okusu.


5. Zavremo osoljeno vodo za testenin. Spaghettone kuhamo 9 minut, nato pa jih prestavimo kar iz lonca v ponev s paradižniki, dolijemo malo vode od kuhanja testenin, vse skupaj premešamo in kuhamo še 2 minuti.


6. Hkrati v drugi (žar) ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na močnejšem ognju popečemo kozice, 1-2 minuti z vsake strani. Popečemo še 100 g češnjevih paradižnikov.


7. Spaghettone preložimo na krožnik, na vrh položimo pečene kozice, pečene paradižnike, polijemo z malce oljčnega olja in naribamo nekaj parmezana.


Za še več idej za slastne vsakodnevne jedi spremljaj tudi Instagram story na profilu @gourmantica !

Pa dober tek! :)

Komentarji