Valentinova solata

Sestavine:
- 80 g rukole, 20 g radiča
- 250 g sira za žar
- granatno jabolko
- 1 manjše jabolko
- 50 g pinjol
- 50 g orehov pecan
- oljčno olje za peko
Preliv:
- 4 jž oljčnega olja
- 2 čž gorčice
- 3-4 jž sveže stisnjenega soka limone
- 2 čž medu (po izbiri, jaz sem uporabila gozdni)
- sol in poper po okusu




Postopek:
1. Iz sira za žar in jabolka z modelčkom za peko piškotov izrežemo srčke. Granatno jabolko očistimo.


2. Suho ponev segrejemo na močnejšem ognju in na hitro popražimo pinjole in pekane.


3. V rebrasti ponvi za žar segrejemo 2 čž oljčnega olja in z obeh strain popečemo sir.


4. Valentinovo solato zložimo na večji krožnik, iz navedenih sestavin zmešamo preliv in postrežemo.
Kuharski namig: Predlagam, da najprej vse sestavine že zložimo na servirni krožnik, in šele na koncu popečemo še sir in dodamo na solato, da ostane vroč.


Za še več idej za vsakodnevne slastne jedi spremljaj tudi Instagram story na profilu @gourmantica !

Pa dober tek!

Komentarji